Политика за поверителност

Моля, прочетете тази Политика за защита на личните данни („Политика за защита на личните данни“) внимателно, тъй като тя описва как Trusty AG („Trusty“, „ние“ или „нас“) използва вашите лични данни във връзка с нашето решение за подаване на сигнали за нередности и други услуги, които можем да предоставим (наричани „Услуги“). Може да променяме тази политика от време на време, така че моля проверявайте нашия уеб сайт периодично за актуализации. Ако направим съществени промени в начина, по който използваме вашите лични данни, ще отбележим това в тази Политика за защита на личните данни, на нашия уебсайт или ще ви изпратим електронно съобщение на имейл адреса, с който разполагаме. Ако имате някакви въпроси относно тази Политика за поверителност, моля, свържете се с нас, като използвате данните за контакт по-долу:

Bösch 82, 6331 Hünenberg, Швейцария

+41 76 8053278 hello@trusty.report

Тази Политика за защита на личните данни се прилага към нашите клиенти, които са физически лица, и всички физически лица, свързани с нашите клиенти, като техните служители, агенти, директори или подобен персонал, които действат като контактни лица за нас, както и за посетителите на нашия уебсайт. Кой действа като точка за контакт за нас и това се отнася и за посетителите на нашия уебсайт. Също така се прилага за всички субекти на данни, чиито лични данни можем да обработваме като администратор, с изключение на нашите служители („лица“, „вие“ или „вашият“).

Тази Политика за защита на личните данни НЕ СЕ ПРИЛАГА за податели на сигнали и всякакви лични данни или информация, свързана с подадените сигнали за нередности, или всякакви други лични данни или информация, която е част от платформата за подаване на сигнали, предоставена от нас, когато действаме като обработващ лични данни, или като доставчик на услуги, както е приложимо.

1. ОБЩ ПРЕГЛЕД

За целите на Общия регламент за защита на данните на ЕС („GDPR“) и всички приложими закони на Обединеното кралство. като UK GDPR, тази Политика за защита на личните данни се прилага в ситуациите, когато Trusty е администратор на вашите данни.

Тази Политика за защита на личните данни се прилага и когато Trusty действа като бизнес, съгласно CCPA и други закони за защита на личните данни в САЩ.

Това е от значение съгласно Закона за поверителност на потребителите в Калифорния и свързаните с него разпоредби за поверителност в САЩ.

 

2. ОСНОВАНИЯ ЗА ОБРАБОТВАНЕ НА ВАШИТЕ ДАННИ

2.1 Обработваме вашите лични данни като част от сключването на договор за предоставяне на Услугите и изпълнението на такъв договор с вас.

2.2 Обработваме вашите лични данни въз основа на нашия легитимен интерес да комуникираме във връзка с предоставянето на Услугите, за пазарни изследвания, директен маркетинг и за предявяване/защита срещу претенции.

2.3 Може да поискаме вашето съгласие в други случаи, където обработваме вашите данни, например ако възнамеряваме да използваме не строго необходими бисквитки. Това съгласие може да бъде оттеглено по всяко време, като се свържете с нас на hello@trusty.report Моля, обърнете внимание, че оттеглянето на съгласие няма да засегне законността на обработването, основано на съгласие преди оттеглянето. 2.4  Можем също така да обработваме вашите лични данни, както се изисква за спазване на правно или регулаторно задължение на което може да сме подчинени.

 

3. СЪБИРАНЕ И ИЗТОЧНИЦИ НА ИНФОРМАЦИЯ

 3.1 Вашите данни може да бъдат събрани директно от вас или вашето устройство, ако достъпвате нашия уебсайт или се свържете директно с нас или чрез други лица като вашите колеги или нашите бизнес партньори и изпълнители. Те могат също така да бъдат получени от отворени интернет източници.

3.2 Събраните данни може да включват идентификатори като име и контактни данни като имейл или телефон, професионална или работна информация като длъжност и работодател, местоположение, уебсайт, както и търговска информация, ако сте закупили продукти или услуги от нас. Други данни могат да бъдат събрани директно от вас, ако ни ги предоставите.

3.3 Когато посещавате нашия уеб сайт, може да събираме идентификатори и информация за интернет или друга електронна мрежова дейност чрез използването на бисквитки. Това може да бъде информация за това как достъпвате и използвате нашия уебсайт, като вашия интернет протокол (IP) адрес, данни за вход, тип и версия на браузъра, настройка на часовата зона и местоположение, типове и версии на плъгин на браузъра, операционна система и платформа, и други технологии на устройството/ата, които използвате за достъп до нашия уеб сайт, страниците, които сте посетили на нашия уеб сайт и връзките, които сте следвали.

3.4 Може също да събираме изводи, базирани на информацията, която събираме, когато посещавате нашия уебсайт или взаимодействате с нашите инструменти, виджети-и плъгини . По този начин събираме информация за предпочитанията и поведението на потребителите, за да съставим профил, отразяващ потребителските предпочитания, характеристики, предразположения, поведение и способности.

 

4. ИЗПОЛЗВАНЕ НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

Можем да използваме вашите лични данни за следните цели:

Изпълнение на договор с вас; Администриране на бизнес отношения с вас, за да можем да предоставяме Услугите, включително предоставяне на клиентско обслужване; Подобряване на нашите Услуги; Изпращане на важна информация относно Услугите, технически известия, актуализации, сигурност, поддръжка и административни съобщения; Изпращане на маркетингови съобщения до вас; Извършване на проверки за верификация и сигурност;

Не обработваме специални категории лични данни според GDPR и не обработваме чувствителна информация според CCPA.

 

5. ДИРЕКТЕН МАРКЕТИНГ

Когато това е разрешено от приложимите закони, можем да използваме вашите корпоративни данни за контакт за целите на директния маркетинг. Във всяко съобщение ще ви предоставим възможност да възразите. Можете да го направите и като се свържете с нас на hello@trusty.report

 

6. ПОЛУЧАТЕЛИ НА ВАШАТА ИНФОРМАЦИЯ

В зависимост от необходимостта да изпълним договора с вас въз основа на договора, който сте сключили с нас, и нашите законни интереси. Можем да споделяме вашата лична информация, както е посочено по-долу:

Доставчиците от трети страни подпомагат различни бизнес функции, включително ИТ, автоматизация, разработване на уебсайтове и управление на маркетинга При необходимост те се занимават и с хостинг на данни, програмиране и техническа поддръжка.

Нашите партньори за анализ от трети страни за анализ на трафика на уебсайта. Разбиране на нуждите и тенденциите на потребителите или клиентите или на нашите доставчици на маркетингови услуги от трети страни, за да ни помогнат да комуникираме с вас;

Професионални консултанти, включително адвокати, банкери, одитори, които предоставят консултантски, банкови, правни, застрахователни и счетоводни услуги;

Трети страни, ако сме задължени да го направим по закон или ако смятаме, че такова действие е необходимо за: (а) изпълнение на искане на правителство или регулаторен орган. (б) да отговаря на изискванията на закона или на съдебен процес. (в) защитаваме или защитаваме нашите законни права или собственост, нашите уебсайтове, потребители или клиенти.

GDPR

Възможно е да споделяме лични данни, като вашия IP адрес и онлайн активност, с трети страни – доставчици на бисквитки за рекламиране.

Това позволява кръстосана поведенческа реклама, базирана на събраната информация. Съгласно CCPA това може да се разглежда като продажба на вашата информация, но съгласно GDPR изискваме вашето съгласие. Нашите практики за обработване на данни от бисквитки са в съответствие с GDPR и обработваме данните ви само с ваше съгласие. За пълна информация относно бисквитките, които използваме, и фирмите, които могат да получат информация за вашата дейност в интернет или друга електронна мрежа, моля, посетете нашата Политика за бисквитките. Ние не продаваме съзнателно лична информация на непълнолетни лица под шестнадесетгодишна възраст. Ние не продаваме финансовата ви информация, когато извършвате плащания към нас.

 

7. МЕЖДУНАРОДНО ПРЕДАВАНЕ НА ДАННИ

Когато данните се изпращат извън ЕИП или Обединеното кралство, ние оценяваме и гарантираме, че третите страни защитават вашите данни и спазват правата на поверителност. По време на такива трансфери се вземат подходящи мерки за защита на данните. Тези предпазни мерки имат за цел да осигурят подобна степен на защита на вашите данни, независимо къде се прехвърлят, и могат да включват:

– прехвърляне на вашите лични данни само в държави, за които е преценено, че осигуряват адекватно ниво на защита. за лични данни от Европейската комисия, ICO или правителството на Обединеното кралство. Или

– сключване на специфични договорни условия, които са одобрени от Европейската комисия. Също така ICO или правителството на Обединеното кралство и които предоставят на личните данни същата защита като в рамките на ЕИП.

 

8. СЪХРАНЕНИЕ НА ДАННИ

8.1 Можем да съхраняваме Вашите лични данни толкова дълго, колкото е необходимо за целите, за които се обработват, или колкото се изисква по друг начин от приложимото законодателство. След приключване на взаимоотношенията ни можем да обработваме данните ви за разумен период от време, както се изисква от закона. Това може да включва разглеждане на потенциални искове или други законни цели.

8.2 Когато изчисляваме подходящия период на съхранение на вашите данни, ние вземаме предвид естеството и чувствителността на данните. целите, за които обработваме данните, и всички приложими законови срокове за съхранение или давност. След като обработката на данните вече не е необходима, ние можем да изтрием или анонимизираме вашите лични данни по сигурен начин.

8.3 За повече подробности относно периодите на съхранение, моля, свържете се с нас на hello@trusty.report.  

 

9. ВАШИТЕ ПРАВА

9.1 Съгласно ОРЗД и ОРЗД на Обединеното кралство имате право на определени права във връзка с обработката на вашите лични данни от наша страна, както е описано по-долу:

9.1.2 Можете да поискате от нас потвърждение дали се обработват лични данни, отнасящи се до вас, и, ако това е така. Достъп до личните данни и допълнителна информация за обработката.

9.1.3 Ако смятате, че личните данни, които имаме за Вас, са неправилни или непълни, моля, уведомете ни възможно най-скоро. Ще коригираме или актуализираме всяка информация веднага щом можем.

9.1.4 Имате право на изтриване на вашите данни. При някои обстоятелства може да не сме в състояние да изпълним искането ви, ако личните ви данни са важни за предприятието. Упражняване или защита на правни претенции, или които трябва да запазим, за да спазим закона.

9.1.5 Имате право на ограничаване на обработката при някои обстоятелства, когато данните са обработени неправомерно.

9.1.6 Имате право да получите личните данни, които ни предоставяте. В структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат.

9.2. Съгласно Закона за защита на личните данни на потребителите в Калифорния, ако сте жител на Калифорния, имате следните права съгласно Закона за защита на личните данни на потребителите в Калифорния:

9.2.1. Право на информация: Можете да поискате от нас да ви разкрием: (1) категориите и/или конкретни части от личната информация, която сме събрали за вас. (2) Категориите източници на тази лична информация. (3) Целите, за които използваме тази информация. (4) категориите трети страни, на които разкриваме информацията, и (5) категориите информация, която продаваме или разкриваме на трети страни. Можете да подадете безплатно искане за информация до два пъти годишно. Настоящата Политика за поверителност има за цел да удовлетвори това право.

9.2.2. Право на изтриване: Можете да поискате от нас да изтрием личните ви данни, които сме събрали от вас. Също така ще кажем на нашите доставчици на услуги да направят същото, при определени изключения (например ако сме задължени по закон да съхраняваме информацията).

9.2.3. Право на отказ от продажба или споделяне: Можете да поискате да спрем продажбата или споделянето на вашата лична информация („отказ“). Не можем да продаваме или споделяме вашата лична информация, след като получим искането ви за отказ, освен ако по-късно не ни разрешите да го направим отново. Моля, използвайте нашия формуляр “ Не продавайте и не споделяйте личната ми информация „, за да управлявате предпочитанията си. 9.2.4 Право на коригиране: Можете да поискате от нас да коригираме неточна информация, която имаме за Вас.

9.2.6 Право на ограничаване на използването и разкриването на чувствителна лична информация. Когато обработваме чувствителна лична информация за вас. Можете да ни насочите да използваме чувствителната ви лична информация само за ограничени цели. Най-вече за предоставяне на заявените от вас услуги.

9.2.7 Право на отказ от ответни действия: няма да ви дискриминираме, защото сте упражнили някое от правата на потребителя, описани по-горе.

9.2.8 Ние не предлагаме финансови стимули за събиране или запазване на данни. Също така продажба на лична информация и не разполага с програми за финансово стимулиране, в които да се включите.

9.3 Ако желаете да упражните тези права, моля, пишете ни, като използвате данните за контакт. които са предоставени в началото на тази Политика за поверителност, или ни изпратете имейл на адрес hello@trusty.report.  

 

12. КОНТАКТИ И ЖАЛБИ

Ако имате някакви оплаквания относно начина, по който обработваме личната ви информация, моля, свържете се с нас на hello@trusty.report. Ако не успеем да разрешим оплакването ви и желаете да продължите с него, можете да го направите, като се свържете със съответния надзорен орган. Списък на надзорните органи на ЕС можете да намерите тук. Нашите назначени представители:

– за ЕС: Kahne in partners o.p. – d.o.o., Štefanova ulica 13A, 1000 Ljubljana, Slovenia, tel: +386 1 43 00 310, email: info@podjed.si; водещо лице за контакт: г-н Luka Podjed Нашите представители са упълномощени от нас да се обръщат към нас в допълнение или вместо нас, по-специално от надзорните органи и субектите на данни. по всички въпроси, свързани с обработката, с цел осигуряване на съответствие със съответните разпоредби на ЕС или Обединеното кралство за защита на личните данни.

REQUEST DOCUMENT